Vremea rece, încălzită de victorie

Academica Clinceni a învins, cu 2-1, pe Aerostar Bacău, în etapa 17 a Ligii a II-a – Casa Pariurilor.  Forţat de împrejurări, Ilie Poenaru a fost obligat să improvizeze formula de start. Astfel, Adrian Şut a jucat atacant, în timp ce Cătălin Găină i-a ocupat locul în compartimentul median. În flancul drept a apărut Vlad Mihalcea. Primul „11” a fost completat de Octavian Vâlceanu, Florin Achim, Andrei Răuţă, Răzvan Patriche, Mihai Dobrescu, Bogdan Barbu, Vasile Olariu şi Alexandru Nicola.  Pe bancă au luat loc Cristian Andrei, Paul Paţurcă, Mihai Şandru, Ciprian Gliga, Robert Ion, Răzvan Dogaru şi Valentin Cristea. Au lipsit Costin Gheorghe, accidentat, Adrian Stoica, accidentat, şi Ovidiu Horşia, convocat la reprezentativa României U19, care participă la turneul de calificare pentru Turul de Elită al Campionatului European.

Trei goluri în 12 minute

Modificările din echipă nu şi-au pus amprenta într-un mod negativ asupra jocului. Posesia echipei  noastre s-a concretizat după aproape o jumătate de oră de joc. Vlad Mihalcea a preluat o minge la 16 metri, cu spatele la poarta adversă, s-a întors şi a şutat. Portarul advers s-a întins şi a reuşit să respingă în lateral stânga, de unde Alexandru Nicola, atent, a îndeplinit o simplă formalitate. Băcăuanii nu au resimţit şocul şi au revenit pe tabelă imediat. Căinari a fost cel care a restabilit egalitatea.

Academica Clinceni a reluat jocul de pase. A construit, a câştigat teren şi a împins jocul, cu toată opoziţia adversarului. Inevitabilul s-a produs în minutul 40. După o acţiune prelungită de atac, Bogdan Barbu, ajuns în banda dreaptă, a driblat şi a centrat perfect în mijlocul careului, de unde Adrian Şut a marcat cu o deviere fină spre colţul lung.

Joc spectaculos, fără goluri

După pauză, jocul a fost unul deschis. Aerostar Bacău a lovit bara. Răspunsul a venit din partea lui Vlad Mihalcea. Tânărul mijolcaş a şutat din lateral dreapta, de la 16 metri, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bară şi a ieşit afară. Până la urmă a fost 1-1 la capitorul „bare”. Bogdan Barbu a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, portarul advers a fost depăşit, dar în acelaşi timp salvat de bară.

Cu această victorie, Academica Clinceni a ajuns la 36 de puncte, cu 12 victorii, 35 de goluri marcate şi 12 primite. Este foarte important că nu s-a pierdut contactul cu echipele din plutonul care conduce clasamentul Ligii a II-a.

 

Leave a Reply