fbpx

Victorie pe “Wembley”

Academica Clinceni a câștigat, cu 2-0, la Snagov și s-a distanțat în vârful clasamentului. În derby-ul pentru primul loc al Ligii a II-a, terenul a fost un adversar în plus, în startul jocului. O dată cu trecerea timpului, jucătorii echipei noastre s-au adaptat condițiilor și au urmat și acțiunile la poarta adversă. Încurajați frenetic de o galerie consistentă, elevii lui Ilie Poenaru s-au detașat de presiunea rezultatului și au împins jocul spre careul gazdelor. Primul gol a fost marcat în minutul 42 în urma unui contraatac. Robert Ion a transformat în gol pasa de excepție a lui Vasile Olariu. Nu doar din zona galeriei au venit încurajările, ci și din tribuna unde conducerea administrativă a ales să urmărească jocul. Putem spune că am dominat și fondul sonor pe arena din Ghermănești. Bogdan Barbu a majorat diferența în minutul 54. Mijlocașul echipei noastre a executat perfect o lovitură liberă, iar balonul s-a oprit în plasa porții adverse.

Academica Clinceni este lider în clasamentul Ligii a II-a, cu 64 de puncte. Podiumul este completat de Chindia Târgoviște (60 de puncte) și Petrolul Ploiești (59 de puncte).

A fost un meci greu și suntem fericiți că l-am câștigat. Mă așteptam să fie o confruntare dificilă. Sportul Snagov are o echipă foarte bună. Noi am pregătit foarte bine acest meci. Știam ce joacă ei, știam cum să-i blocăm, știam cum să atacăm. Mă bucur și și îi felicit pe jucători pentru că au înțeles și au pus în practică tot ce am făcut la antrenament. Asta demonstrează că am devenit o echipă matură, o echipă care știe ce să facă în multe momente ale jocului. Nu au fost. Știam exact ce joacă ei. Le-am prezentat jucătorilor și am antrenat toată săptămâna exact ceea ce fac ei. I-am blocat bine exact acolo unde aveau punctele forte.

Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni

Leave a Reply