fbpx

Victorie la final de Liga a II-a

Academica Clinceni a avut parte de un final de gală în Liga a II-a. În ultima rundă, gazdă ne-a fost Petrolul Ploiești. Băieții noștri s-au comportat exemplar și au confirmat succesul obținut în urmă cu o săptămână. Academica Clinceni a jucat cu atitudine și determinare până în ultima secundă și a încununat un sezon istoric. Atmosfera pe Stadionul Ilie Oană a fost una ostilă echipei noastre, de înțeles ținând cont de obiectivele celor două formații la începutul sezonului și situație clasamentului înainte de ultima etapă. Dar jucătorii lui Ilie Poenaru au demonstrat că parcursul din Liga a II-a nu a fost unul întâmplător.

”Dublă” pentru Buziuc

Partida a început cu un șoc pentru petroliști. Alex Buziuc nu a putut refuza cadoul făcut de Ghinga și a marcat după ce l-a driblat și pe Lungu. Era abia minutul 8. După alte 20 de minute, același Buziuc a dus scorul la 2-0 după o pasă excelentă a lui Barbu printre fundașii adverși către Horșia și un serviciu precis al celui din urmă. Petrolul a reușit să reducă din diferență în minutul 41. Laurențiu Marinescu a marcat din lovitură de la 11 metri.

În debutul părții secunde, ploieștenii au fost foarte aproape de egalare, dar Octavian Vâlceanu s-a opus la șuturile lui Ștefănescu și Moldoveanu. Golul trei pentru Academica Clinceni a fost marcat Salvatore Marrone, servit în mijlocul careului de Cristian Dumitru. Scorul final a fost stabilit de Bogdan Rusu în minutul 83.

Academica Clinceni s-a impus cu 3-2 la Ploiești și a reușit astfel să fie echipa cu cele mai multe victorii în Liga a II-a. Acum, urmează vacanța. Până pe 12 iunie, când este programată reunirea lotului pentru pregătirea noii provocări: LIGA I.

Leave a Reply