fbpx

Victorie importantă înainte de derby-ul cu Chindia

Academica Clinceni a învins, cu 1-0, pe Metaloglobus București, în etapa 31 a Ligii a II-a. Partida se anunța una destul de dificilă. Calculele hârtiei s-au confirmat. Oaspeții noștri au venit la Clinceni gata de luptă. În schimb băieții noștri au demonstrat încă o dată de ce sunt pe primul loc în Liga a II-a. În prima parte s-a jucat un fotbal agresiv, în sensul bun al cuvântului, chiar dacă uneori tackling-urile au depășit limita regulamentului. Cu puțin timp înainte de pauză, Academica Clinceni putea descshide scorul. Pîrvulescu a recuperat, mingea a ajuns la Vasile Olariu, după o deviere a lui Alexandru Buziuc, însă după o cursă de 30 de metri, mijlocașul echipei noastre a fost blocat de portarul advers.

Partea secundă a început în nota de dominare a liderului ligii secunde. Academica Clinceni a avut mai multe oportunități care ar fi putut duce la deblocarea tabelei. Cel mai aproape a fost Mihai Dobrescu. Fundașul stânga a tras din unghi spre colțul lung, mingea l-a depășit pe portarul celor de la Metaloglobus, dar și pe Alexandru Buziuc și după ce a lovit bara a ieșit în afara cadrului porții.

Cea mai bună apărare

Golul a venit în urma unei faze fixe. Bogdan Barbu l-a găsit excelent la marginea careului mare pe Alexandru Buziuc. Atacantul nostru a preluat mingea și apoi nu a iertat. 1-0 pentru Academica din minutul 72. Chiar dacă Metaloglobus a încercat să pună mai multă presiune, ostilitățile au fost controlate de elevii lui Ilie Poenaru până la finalul jocului.

Trebuie consemnat faptul că în ultimele șase jocuri, Academica Clinceni nu a primit niciun gol, performanță nemaîntâlnită la nicio altă formație din Liga a II-a. În ceea ce privește partea ofensivă, în aceste șase partide, Academica Clinceni a marcat de 16 ori.

Mai jos puteți urmări rezumatul jocului, precum și declarațiile antrenorului Ilie Poenaru, după victoria cu Metaloglobus.

Leave a Reply