fbpx

Remontada. Nou record în playoff

Academica Clinceni şi FC Botoşani au oferit un meci spectaculos în deschiderea etapei 8 a playoffului. Partida s-a încheiat cu victoria echipei noastre, 4-3, după ce la pauză FC Botoşani a condus cu 3-1. Golurile au fost marcate de Chandarov, Chunchukov şi Markovic (dublă) pentru Academica şi Achim (autogol), Ogenda şi Papa pentru FC Botoşani.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost desemnat Jovan Markovic. Atacantul de 20 de ani a fost introdus în joc în minutul 63 şi a marcat de două ori.

Avem o echipă foarte bună. Mă aşteptam să întoarcem rezultatul. Ne-au condus ei, dar am reuşit să întoarcem până la urmă şi suntem foarte bucuroşi. E prima dublă din Liga 1 şi am reuşit să fiu omul meciului. Mă bucur pentru asta – Jovan Markovic, atacant Academica Clinceni

Cred că a fost un meci frumos, cred că le-a plăcut tuturor. La pauză, nu a fost OK pentru jucători. După discursul pe care l-am avut la pauză, cred că s-a văzut reacţia. Şi prin schimbările făcute. Mă bucur că au reacţionat – Ilie Poenaru, antrenor Academica Clinceni

Record de puncte

Cu acest succes Academica Clinceni strânge 7 puncte în playoff. Suntem în continuare pe locul 6, dar la doar două puncte de locul 5, ocupat de FC Botoşani. După două înfrângeri consecutive în primele două etape din playoff (CFR – Academica 3-0, Academica – FCSB 0-2), au fost voci în spaţiul media care au avansat ideea unui playoff cu doar patru echipe. Acum acele voci ar trebui să caute puţin în arhiva Ligii I. În cele cinci sezoane în care a existat playoff, nicio echipă care a terminat pe locul şase nu a reuşit să strângă mai mult de 5 puncte. Unele nu au avut nici macar o victorie. Academica are acum, cu două etape înainte de final, 7 puncte şi două victorii.

Leave a Reply