fbpx

Parteneriate noi pentru Academica Clinceni

Rezultatele bune din sezonul 2020-2021 au atras alături de Academica Clinceni doi parteneri. Este vorba de Chipita şi Selena.

Chipita este o companie grecească cu o lungă tradiţie pe piaţa produselor de panificaţie şi a cremelor de cacao cu alune, care se defineşte prin inovaţie şi profesionalism. Chipita se bucură de o prezenta extinsă pe pieţele din Europa şi este lider de piaţă în multe din ţările/categoriile în care activează.
Chipita International este o companie grecească, înfiinţată în anul 1973 care producea la început snacksuri savuroase şi pufuleţi cu brânză. Începând din 1986 Chipita a început să ofere şi alte tipuri de produse. În 1991 a început producţia croissantelor ambalate şi etichetate standardizat, mai întâi doar în Grecia, şi apoi pe pieţele internaţionale. Bazându-se pe cercetare şi dezvoltare continuă, compania şi-a îmbunătăţit şi diversificat gama de produse bazate pe aluat, lansând produse inovatoare ca mini croissante, ştrudele şi multe altele.
De atunci şi până în prezent, Chipita International a înfiinţat un grup de 50 de companii care acoperă toată aria de producţie, marketing şi distribuţie a produselor ambalate de panificaţie/patiserie. Datorită dezvoltării constante, calităţii şi construirii unor branduri puternice, Chipita este prezentă în mai mult de 50 de ţări.
Chipita îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România începând din anul 1998 şi produce în prezent croissante, mini prăjituri, bake rolls şi creme de cacao cu alune în fabrica din localitatea Clinceni. În 2012 Chipita România fuzionează cu Cream Line (Fineti) prin absorbţia celei din urmă. Produsele Chipita România sunt  distribuite la nivel naţional şi exportate în peste 50 de ţări, precum Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Grecia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Spania, Italia, Slovacia, Cehia, Maroc, Canada etc.


Grupul Selena este un holding cu capital polonez care operează la nivel global, producând şi distribuind materiale pentru construcţii pentru utilizatorii profesionişti şi cei casnici. Grupul cuprinde 30 de companii în 18 ţări, care operează 15 fabrici de producţie high-tech. Activităţile Grupului Selena au legatură cu toate stadiile dezvoltării produsului: cercetare avansată, producţie, distribuţie, vânzare şi marketing global.
Selena FM SA – compania care deţine grupul – este listată la Bursa de Valori din Varşovia.

Cercetare şi dezvoltare
– Cercetare şi dezvoltare globală în domeniul spumelor poliuretanice, etanşanţilor şi adezivilor
– Diversificarea produselor pentru regiuni / pieţe / clienţi individuali
– Inovaţii mondiale
– Calitate înalta şi constanţă, certificată de instituţii internaţionale recunoscute

Producţie
– Al patrulea mare producător de spume poliuretanice din lume
– 15 fabrici de producţie high-tech în Polonia, Coreea de Sud, Brazilia, SUA, China şi Turcia
– Proces de producţie automatizat şi materii prime de cea mai bună calitate
– Asigurarea calităţii ISO 9001

Distribuţie
– Vânzări în peste 50 de tări din întreaga lume
– 18 sucursale în străinătate
– Vânzare door-to-door în toată lumea
– Etichetarea produselor şi sistem de ambalare pe paleţi personalizat, în funcţie de nevoile individuale

Marketing şi vânzări
– Portofoliu de branduri personalizat: segmente premium, valoare şi standard
– Studii de piaţă periodice
– Consiliere tehnică, programe de pregătire şi prezentări
– Dezvoltarea design-ului ambalajelor, advertising-ului şi materialelor de comunicare

Leave a Reply