Ovidiu Horșia, calificare cu România U19, în Turul de Elită

Ovidiu Horşia a făcut parte din lotul României U19, care s-a calificat la Turul de Elită al Campionatul European U19, din 2019. Mijlocaşul echipei noastre a fost titular în ultimul meci din grupă, când România U19 a învins, cu 8-0, pe Gibraltar.

Am stat de vorbă cu Ovidiu şi ne-a povestit cum a trăit experienţa din Bulgaria, unde s-a desfăşurat grupa de calificare.

Primul meci l-aţi jucat chiar împotriva gazdelor. Cum a fost?

Toate meciurile au fost grele. Adversarii au fost dificili. Cu bulgarii, partida a fost echilibrată până când am reușit să marcăm. La 1-0 pentru noi, ei au venit peste noi. Au riscat mai mult pentru a egala. În minutul 90, arbitrul a decis ca meciul să fie prelungit cu încă 6. Cred că puteau arăta mai puține. Oricum au fost mai multe. În minutul 98 fundașul lor stânga a șutat de la 30 de metri direct în vinclu. Am fost triști după meci, dar trebuia să ne revenim pentru că urmau alte două meciuri importante.

foto: FRF

Multe goluri cu grecii…

La fel ca în primul meci, jocul a fost echilibrat până la deschiderea scorului. De data asta primii au marcat adversarii. Astfel că, acum noi am fost cei care a trebuit să riscăm și să ducem mai mulți jucători în jumătatea adversarului. Am reușit să egală, însă greșelile colective au făcut să mai primim goluri și chiar dacă am marcat și noi nu am putut să terminăm neînvinși partida. S-a terminat 5-3 pentru Grecia. Acum toate speranțețe erau în meciul cu Gibraltar.

Calificarea nu mai depindea doar de voi.

Noi aveam nevoie de o victorie la șapte goluri diferență, iar Grecia să câștige meciul cu Bulgaria. Am intrat foarte concentrați. Nu ne-am gândit foarte mult la celălalt meci din grupă. Am zis să intrăm și să dăm totul. Înainte de meciul cu Gibraltar nimeni nu mai credea că ne vom califica, dar eu zic că am avut ajutor și din partea lui Dumnezeu și în cele din urmă am reușit o calificare spectaculoasă și de neuitat. Pentru mine această performanță înseamnă foarte mult, pentru că acum doi ani am avut ghinionul de a rata calificarea. Pentru noi toți, calificarea la Turul de Elită este importantă pentru viitorul nostru, dar și pentru CV-ul nostru.

 

Leave a Reply