fbpx

No to racism

PLANUL UEFA PENTRU COMBATEREA RASISMULUI

ACS FC Academica Clinceni îşi însuşeşte planul UEFA referitor la rasism, respectiv:

  1. ACS FC Academica Clinceni va emite o declaraţie prin care să se afirme că rasismul şi orice tip de discriminare nu vor fi tolerate şi prin care să se explice clar acţiunile ce vor fi întreprinse împotriva celor implicaţi în scandări rasiste. Declaraţia va fi inclusă în programele de meciuri şi afişată în permanenţă  şi în mod vizibil în jurul terenului.
  2. Se vor difuza anunţuri prin intermediul sistemului de sonorizare prin care să se condamne scandările rasiste în timpul meciului.
  3. Vor fi condiţionaţi posesorii de abonamente că nu vor lua parte la acte de rasism.
  4. Se vor întreprinde acţiuni pentru prevenirea vânzării de literatură rasistă în interiorul şi în jurul stadionului.
  5. Se vor întreprinde acţiuni disciplinare împotriva jucătorilor implicaţi în acte de rasism.
  6. Se vor contacta alte asociaţii sau cluburi pentru asigurarea înţelegerii de către aceştia a politicii împotriva rasismului promovată de asociaţia sau clubul respectiv.
  7. Se va încuraja o strategie comună a agenţilor de ordine şi a jandarmeriei în vederea combaterii de acte de rasism.
  8. Se vor îndepărta urgent eventualele mesaje rasiste de tip graffiti de pe stadion.
  9. Va fi adoptată o politică de oportunităţi, egală pentru toţi, în ceea ce priveşte angajările şi furnizorii de servicii.
  10. Se va coopera cu toate grupurile şi agenţiile, cum ar fi sindicatele jucătorilor, suporterii, şcolile, organizaţiile voluntare, cluburile de tineret, sponsorii, companiile locale, poliţia şi alte autorităţi publice în vederea dezvoltării unor programe proactive şi a sporirii gradului de conştientizare în ceea ce priveşte eliminarea actelor de rasism şi a discriminării.