fbpx

Ne-am luat la trântă cu tradiția și am promovat

Academica Clinceni a promovat în Liga I. Echipa noastră a învins cu 2-1 pe FC Argeș, în runda 37 a Ligii a II-a.

Am pornit la drum fără credit în lupta pentru promovare. Nimeni nu a luat în calcul că Academica ar putea fi măcar o echipă care să arbitreze cursa echipelor de tradiție spre Liga I. Sezonul a debutat cu o înfrângere la Mioveni, 1-2. Dar au urmat șase victorii. Și de pe locul 13 după prima rundă, eram acum pe prima poziție în clasament. Am coborât de pe podium în etapa 16, locul 5, dar am revenit după trei runde, grație victoriei cu 2-1 în fața Petrolului.

Vacanță pe locul doi

În vacanță de iarnă ocupam locul secund, la un punct în urma liderului Sportul Snagov. ”Au prea mulți jucători tineri. Nu au experiența necesară să ducă o luptă pentru promovare. Chiar dacă au câțiva jucători cu experiență, nu vor putea ține ritmul până la final”. Asta spuneau vocile din fotbalul românesc despre forța Academicii de continua drumul spre Liga I. A urmat primăvara, iar în etapa 24 am avut o sincopă teren propriu. Academica – Ripensia 1-1, rezultat ce ne-a făcut să pierdem locul secund, în favoarea Universității Cluj.

Șapte victorii consecutive

Un pas în spate pentru a ne lua avânt. Au urmat șapte victorii consecutive, timp în care am învins una dintre contracandidatele la promovare, Sportul Snagov, și am trecut în fruntea clasamentului Ligii a II-a. ”Încă nu au jucat cu echipele puternice din Liga a II-a”. Asta auzeam peste tot. Academica și-a văzut de drum și chiar dacă derby-ul de la Târgoviște a fost câștigat de Chindia, Ilie Poenaru a reușit să gestioneze perfect finalul de campionat. Au urmat 11 puncte în cinci runde și astfel Academica Clinceni a obținut promovarea în Liga I cu o etapă înainte de sfârșitul sezonului.

Victorie dramatică cu FC Argeș

Partida cu FC Argeș pare a fi copiat și comprimat tot sezonul într-un singur joc. Piteștenii au deschis scorul foarte repede, minutul 7, prin Năstăsie. Pentru ca apoi să luptăm pentru fiecare centimetru de teren. Academica a dominat jocul, iar efortul jucătorilor a fost răsplătit în finalul partidei. Mai întâi căpitanul Răzvan Patriche a marcat după ce mingea a lovit bara în urma unei lovituri libere executată de Bogdan Barbu (minutul 80). După zece minute Buziuc l-a găsit în mijlocul careului pe Horșia, iar internaționalul de juniori a uimit toată asistența. A marcat cu capul!

Ne vom lua la revedere de la Liga a II-a sâmbătă, 1 iunie, la Ploiești. Academica va întâlni Petrolul pe Stadionul Ilie Oană, în etapa 38.

La această performanță au contribuit Ilie Poenaru, Costin Curelea, Octavian Vâlceanu, Gabriel Ureche, Cristian Andrei, Florin Achim, Cătălin Găină, Ionuț Dinu, Mihai Dobrescu, Andrei Răuță, Răzvan Patriche, Paul Pîrvulescu, Mihai Șandru, Alexandru Nicola, Paul Pațurcă, Vlad Mihalcea, Mihailo Mitrov, Ciprian Gliga, Bogdan Barbu, Salvatore Marrone, Adrian Șut, Vasile Olariu, Alexandru Buziuc, Cristian Dumitru, Robert Ion, Ovidiu Horșia, Costin Gheorghe, Răzvan Dogaru, Constantin Stoica, Alexandru Petcu, Aurel Stan, Adrian John Ene, Remus Lupu, Ion Zeinelovici. Ei au fost cei care au muncit în teren sau pe marginea lui. Dar mai sunt și oamenii din staff-ul administrativ care trebuie felicitați pentru eforturile depuse pentru ca jucătorii și staff-ul tehnic să beneficieze de ce le mai bune condiții de pregătire. Trebuie să le mulțumim și fanilor care au fost alături de noi.

Comments (1)

  1. cristian61

    Felicitari !
    Sper sa ramana aceiasi echipa (tehnica si jucatori) si in Liga 1. A fost meritul lor si merita aceasta sansa cu orice risc !

Leave a Reply