fbpx

Ne-am luat la trântă cu tradiţia. Şi am învins. Din nou.

Academica Clinceni este în playofful Ligii I, după un sezon fantastic. 21 de etape în primele 6. Din etapa 10 până la finalul sezonului regulat. 44 de puncte, cu unul mai mult decât în tot campionatul precedent. Dorinţa jucătorilor de a-şi demonstra pe teren calităţile, de a arăta tuturor că se pot duela cu orice adversar din Liga I, coerenţa şi chimia staffului tehnic, susţinerea arătată de conducere în cele mai grele momente, au făcut ca în acest moment toată lumea să vorbească despre această performanţă. Calificarea în playoff a fost un obiectiv ce a apărut fără să ne dăm seama. Ne-a tras de mânecă şi s-a infiltrat în minţile noastre. O dată ce sămânţa a fost sădită şi hrănită cu rezultate (1-0 la Craiova, 2-0 la Astra, 1-0 la FCSB, 2-0 acasă cu Sepsi, 1-0 acasă cu Viitorul, 2-1 acasă cu FC Botoşani), totul părea posibil. Am trecut prin furtuni. Chiar dacă ne-am poticnit, nu am fost culcaţi la pământ. Ne-am scuturat bine şi am răzbit.

Am fost cei mai şmecheri din campionat, am fost uniţi. Hai să o arătam şi azi. E foarte important cum începem jocul. Dăm tot, murim pe teren, mâncăm pământ. N-are importanţă, să iasă foc. Noi ieşim învingători, ascultaţi aici la mine. Eu sunt convins că o să câştigăm azi şi ieşim cu capul sus de pe teren, acesta a fost discursul rostit în grai moldovenesc de Eugeniu Cebotaru înainte cu câteva minute de fluierul de start.

Şi aşa a fost. Academica Clinceni a început excelent jocul cu Dinamo. Victoria care a consfinţit o calificare istorică în playofful Ligii I, a fost rezolvată în primul sfert de oră. Primul care a punctat a fost Raul Rusescu. După doar 4 minute de la startul jocului. Raul a marcat după un corner executat de Thibault Moulin. A urmat Andrei Cordea. Mijlocaşul de 21 de ani s-a aflat la capătul acţiunii construite de Tănase, Rusescu şi Gardoş. Golul trei a fost ceva minunat, Thibault Moulin marcând direct din corner. S-a terminat 3-1. Dinamo a marcat în partea secundă prin Ricardo Grigore.

Ştiam că depindem de noi, că rezultatul era la noi, nu trebuia să ne gândim ce se întâmplă la celelalte meciuri. Am avut 3-0 în minutul 17, aşa că nici nu aveam de ce să ne gândim la ce se întâmplă la celelalte meciuri.
Am realizat ceva spectaculos, spun eu, ceva incredibil, va rămâne în memoria mea ca un lucru frumos
Raul Rusescu, atacant Academica Clinceni

Am trăit la intensitate, şi era normal. Noi, dacă eram puţin mai atenţi, puteam să rezolvăm această calificare în playoff cu două, trei etape înainte. Dar ăsta este fotbalul, de asta este frumos, a trebuit să suferim până în ultima clipă. Am lucrat foarte mult fazele fixe în ultimele două săptămâni, i-am bătut rău de tot la cap.Este ceva incredibil de frumos, este minunat. O echipă precum Clinceniul, un sat cu 6000 de locuitori, reuşeşte să facă o asemenea performanţă… din nou scriem o pagină de istorie pentru această comunitate. Acum, nemaiavând presiune, vom arăta  un alt fotbal, vom juca altceva. Clinceniul va juca fiecare meci la victorieIlie Poenaru, antrenor Academica Clinceni

Academica Clinceni a terminat sezonul regulat pe locul 5, cu 44 de puncte.

Leave a Reply