fbpx

Ilie Poenaru, încă un an la Academica Clinceni

Academica Clinceni continuă cu acelaşi staff tehnic. Ilie Poenaru a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon. Venit în iarna anului 2018, când echipa se afla în liga secundă, Ilie Poenaru a reuşit să promovoze în primul eşalon la finalul campionatului 2018-2019. La primul sezon de Liga I, Academica Clinceni a terminat pe locul 10. Promovarea cât şi menţinerea în primul eşalon au fost surprinzătoare şi apreciate, dar sunt eclipsate de succesul din sezonul 2020-2021. Academica Clinceni a uimit fotbalul românesc prin calificarea în playoff. Mai mult decât atât, nu a fost un simplu act de prezenţă. Academica Clinceni a acumulat 11 puncte şi a terminat campionatul pe locul 5.

Ce te-a făcut să continui la Academica Clinceni?
– A contat foarte mult relaţia cu conducerea administrativă. A fost tot timpul lângă echipă fără să pună presiune suplimentară. Ne-a asigurat în limita posibilităţilor tot ce ne-am dorit. Ne-au lăsat pe noi, cei din staff, să ne facem meseria aşa cum am crezut noi. Iar noi nu le-am înşelat încrederea. Foarte importantă a fost şi comunicarea. Am discutat de fiecare dată, pe orice subiect, la orice oră, din zi şi din noapte. Nu pot spune că a fost totul lapte şi miere. Dar toate discuţiile, fie ele şi în contradictoriu, au dus la rezultatele din sezonul trecut. Suntem, cu adevărat, o familie.
Mai există şi un alt aspect important care m-a făcut să îmi doresc să continui la Academica Clinceni. O mare parte dintre jucătorii de anul trecut vor continua la Academica Clinceni, iar conducerea ne-a asigurat că vom avea fel de mult credit şi stabilitate financiară. Mă bucură foarte tare şi faptul că la Clinceni există o bază de pregătire foarte bună. Aici trebuie felicitat primarul comunei Clinceni. Iubeşte fotbalul. A fost şi este tot timpul alături de echipă.

Ce obiective ai pentru acest sezon?
– Ne dorim ne batem din nou la primele şase. Vom munci pentru asta. Este greu. Va fi un an teribil pentru că au promovat echipe de tradiţie, echipe grele. Dar ne dorim să fim din nou acolo sus. Un alt obiectiv pentru acest sezon este creşterea copiilor. Să promovăm cât mai mulţi tineri pentru a putea să ne autofinanţăm.

Performanta din sezonul precedent obliga la mai mult acum sau pune o presiune suplimentara pe tine, staff tehnic, administrativ si chiar echipa/jucatori?
– Bineînţeles că performanţa din sezonul precedent obligă la o performanţă cel puţin egală. Eu nu am o problemă cu presiunea. Mie îmi place. Mă motivează foarte mult. Îmi plac provocările de genul ăstă. Noi ne punem singuri presiune. Şi jucătorii sunt la fel. Vor tot timpul mai mult. Să aibă tot timpul rezultate bune. Vom munci foarte mult pentru a atinge din nou un obiectiv îndrăzneţ.

Alături de Ilie Poenaru vor continua la Academica Clinceni şi ceilalţi membrii ai staff-ului: Marin Dună, Ion Colonel, Alex Petcu, Alexandru Stan, John Ene, Vasko Karabolevski şi Ionuţ Stoica.

Leave a Reply