fbpx

Florin Achim: “Să fim noi surpriza campionatului”

Academica Clinceni a pierdut amicalul jucat în deplasare cu FC Argeş, scor 3-1. Golul echipei noastre a fost marcat de Răzvan Patriche. A fost totodată şi prima partidă, din acest an, jucată pe un teren cu suprafaţă naturală.

A fost un test bun pentru noi, deşi am jucat pe un teren mai puţin practicabil. Am avut un ritm bun, însă mai avem multe de pus la punct.

Florin Achim, fundaş Academica Clinceni

Florin Achim este un jucător cu o experienţă bogată şi ne bucurăm că păzeşte flancul drept al echipei noastre. Fundaşul dreapta a jucat şi în prima ligă din România, dar a evoluat şi în campionatele din Israel şi Macedonia.

Cât de dificil este în cantonament?

Este o periodă grea, dar ne-am descurcat bine până acum. Suntem conştienţi că avem nevoie de această pregătire, pentru a fi bine din punct de vedere fizic în a doua parte a campionatului. Important este că suntem toţi sănătoşi şi nu sunt jucători accidentaţi. Tratăm serios şi meciurile amicale. Sunt un bun prilej pentru a îmbunătăţi jocul, dar şi pentru a corecta minusurile pe care le avem.

Cum caracterizezi prima parte a campionatului?

A fost o primă parte foarte bună pentru noi. Am reuşit să avem rezultate pozitive. Nu cred că se aştepta nimeni să fim pe locul doi acum.

Care a fost momentul cel mai greu?

După meciul cu Universitatea Cluj. Am avut puţin timp la dispoziţie să ne revenim şi a fost şi cel mai slab meci al nostru din prima parte a campionatului. Am reuşti să trecem peste acel moment pentru că suntem un grup unit. Am strâns rândurile şi am terminat bine.

Cel mai frumos moment din prima parte a campionatului?

Partida cu Daco-Getica. Am câştigat şi astfel am reuşit să terminăm prima parte a campionatului pe locul 2, aşa cum ne doream.

Cum vezi lupta pentru podium?

Lupta pentru vârful clasamentului se va da între noi, U Cluj şi Petrolul. Eu sper să reuşesc să ajut echipa şi să promovăm. Să fim noi surpriza plăcută a campionatului.

Leave a Reply