fbpx

Calificare în optimile de finală în Cupa României

Academica Clinceni a învins cu 3-2 la Turnu Măgurele și s-a calificat în turul următor în Cupa României. Ilie Poenaru a trimis în teren un prim ”11” format din Miguel Santos în poartă, Achim, Patriche, Netzer, Pîrvulescu în apărare, Buș, Șut, Barbu, Ion la mijloc și Popescu cu Nsiah în ofensivă. Jocul a fost unul de tatonare în prima parte. Paul Pațurcă, fostul jucător al Academicii, a trimis mingea în bară, în minutul 28 și partida s-a animat. După zece minute, Lautențiu Buș l-a găsit cu o centrare pe Robert Ion, iar tânărul mijlocaș nu a ratat șansa de a deschide scorul. Pauza a găsit Academica Clinceni cu avantaj minim pe tabelă.

Ratări și goluri multe în partea a doua

Jucătorii echipei gazdă au revenit foarte determinați pe teren. Ritmul a crescut și imediat au apărut fazele de poartă. Mai întâi Turris a fost aproape de gol, dar Negruț nu a reușit să reia în poarta goală centrarea bună venită din partea stângă. Academica a răspuns prin Alex Popescu și Răzvan Patriche. Primul a trimis cu capul din careul mic, dar portarul advers a reușit să intervină. Cu toate că mingea nu a ieșit din careul mic și a ajuns la Patriche, iar poarta era goală, tabela a rămas neschimbată. Căpitanul echipei noastre a trimis puțin peste.
Până la urmă s-a marcat. Turris a egalat în urma unui penalty transformat de Paul Pațurcă, în minutul 64. În minutul 76, Academica beneficiază de un penalty acordat în urma unui fault în careu asupra lui Cristian Merloi. Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără emoții de Bogdan Barbu.
Ultimii intrați pe teren la Academica, Vojtus și Deretti au colaborat excelent, iar brazilianul a majorat diferența cu un șut fără preluare din marginea careului de 16 metri. Turris nu a cedat și chiar a reușit să dea speranțe spectatorilor când a marcat în minutul 90 prin Negruț. Însă Academica a reușit să mențină avantajul în minute adiționale și să obțină calificarea în optimile de finală.

Leave a Reply