fbpx

Ajută-mă să respir!

Kevin Cristian are doar doi. Este vârsta la care ar trebui să descopere lumea și să se bucure de ea. Este împiedicat, însă, de o boală genetică incurabilă – fibroză chistică.

Haideți să-l ajutăm pe Kevin să respire. Vă invităm la primul meci oficial din acest an. Toate încasările provenite din prețul biletelor de la partida Academica Clinceni – FC Voluntari (sâmbătă, 1 februarie, ora 13, Clinceni Arena) vor fi donate pentu a-l ajuta pe Kevin.

Fibroza chistică este o boală în care secreţiile mucoase ale organismului au consistenţa crescută, sunt uscate şi aderente. Acest mucus asemănător lipiciului se întăreşte si determină simptomatologie, afectând multe organe, în special plămânii şi pancreasul.

S-au făcut mai multe studii în străinătate prin care s-au putut aduce dovezi reale a eficienței unei veste. Aceasta îl poate ajuta la dezlipirea mucusului gros și lipicios care se atașează de plămâni și îl poate ajuta să aibă o respirație mai ușoară.

Vest Airway Clearence System este un sistem unic de terapie conceput pentru a ajuta la mobilizarea secrețiilor pulmonare prin oscilația peretului toracic de înaltă frecvență. Sistemul Vest constă dintr-o vestă gonflabilă conectată de tuburi la un generator de impulsuri de aer. Generatorul umflă și dezumflă rapid vesta, comprimând și eliberând peretele toracic. Această tehnologie se numește oscilația peretelui toracic de înaltă frecvență (HFCWO). Mișcarea rapid a pieptului imită ”mini-tuse” care dislocă și subțiază mucusului, deplasându-l pe căile respiratorii centrale. Terapia Vest tratează toți lobii plămânilor simultan.

Această vestă nu se găseşte în România (se poate achiziționa din SUA), iar costul acesteia este de 10.000 $.

Donaţiile se pot face și în contul:
Cod IBAN: RO98 RZBR 0000 0600 2098 4288
Nume: NEGOIŢĂ CRISTINA
Cod BIC: RZBRROBU
Unitatea bancară: RAIFFEISEN BANK S.A

Leave a Reply