fbpx

Academica Clinceni eSports, în cupele europene

Academica Clinceni se află într-o săptămână foarte importantă. O nouă bornă în istoria clubului nostru. Dacă vineri ne aşteaptă un meci cu Politehnica Iaşi în Liga I, astăzi notăm prima partidă în cupele europene. Nu este vorba de fotbalul conveţional, ci de cel virtual, iar competiţia se numeşte VPL Euro Proleague. După cum bine ştim, lumea sporturilor virtuale se dezvoltă şi câştigă din ce în ce mai mulţi simpatizanţi. Academica Clinceni are şi divizie de eSports.

Academica Clinceni eSports face parte din Grupa 8. Adversarii sunt Nastic eSports (Spania), Real Tugas United (Portugalia) şi Kol Cherrybox24 (Italia). Meciurile se vor juca, la fel ca şi cele din VPL Champions League, în fiecare miercuri, de la ora 23:30, şi vor putea fi urmărite pe canalul nostru de Twitch. Prima partidă este în această seară împotriva celor de la Real Tugas United.

Pe platforma Xbox vom participa în VPL Euro Proleague. De obicei competiția este ca o tombola, poți ajunge ajunge în aceaşi grupă doar cu adversari mult mai puternici sau poți ajunge să joci doar cu adversarii mai slabi. Depinde de noroc. Nivelul competitiei este foarte greu de evaluat fiindcă în fiecare sezon apar echipe noi în competiție, iar cele mai vechi de obicei ajung să joace în Champions League. După analizarea adversarilor din grupa am observat că lupta la calificare se va da între 3 echipe. Cu siguranță o echipa va termina cu foarte puține puncte și pot să vă promit că nu vom fi noi pe ultimul loc. Nu sunt adeptul obiectivelor declarate înainte de începerea competitiei tocmai pentru că, până la urmă, suntem o echipa nouă și obiectivele neîndeplinite pot fi fatale unei echipe la fel de tânără ca a noastră.

Andrei Jiconi, manager Academica Clinceni eSports

Leave a Reply